Luteiden torjunta

Olemme erikoistuneet seinäluteiden torjuntaan. Työssämme käytämme kuivahöyryn ja torjunta-aineen yhdistelmäkäsittelyä, jotta ongelmasta päästään nopeasti ja tehokkaasti eroon. Joissain tapauksissa täysin myrkytön käsittely on mahdollista, mutta parhaan lopputuloksen takaamiseksi suosittelemme yhdistelmäkäsittelyä ja muita hyväksi todettuja menetelmiämme. Koska toimintamme laatukriteerit ovat korkeat, pyrimme käsittelemään aina koko asunnon, jotta tuholaisongelmasta päästään eroon nopeasti.

Tuholaiset ovat ikävä ongelma, mutta maailma ei niihin kaadu.

Niistä päästään eroon ilman, että kotisi, terveytesi tai lemmikkisi kärsivät. Luteet tai muutkaan Suomen yleisimmät tuholaislajit eivät todistettavasti levitä tauteja ihmisiin.

Jos epäilet, että asunnossasi on luteita, tee ludetarkastus. Tarkastusta tehdessä kannattaa olla tarkka ja käyttää hyvää valaistusta. On syytä muistaa, että luteet pyrkivät pääosin piiloutumaan muutaman metrin säteelle paikasta, jossa nukut.

Etsi mustia pisteitä, luteita ja luteiden kuoria.

Huomioi tarkastusta tehdessä, että kaikki pisteet eivät välttämättä ole luteen aiheuttamia. Jos piste leviää kostealla liinalla pyyhittäessä kuin vesiväri, on tällöin kyseessä tuore luteen jälki.

Tutki ludetarkastuksen yhteydessä seuraavat paikat:

  • Lakanat: onko niissä mustia pisteitä tai veritahroja?
  • Petauspatjan saumat, reunat ja kaikki raot, jonne luteet voivat mennä piiloon. Kulkiessaan luteet ulostavat, joka näkyy pieninä mustina pisteinä.
  • Sängyn reunat ja saumat. Käännä sänky ympäri, jos mahdollista, ja tutki sängyn runkorakenteet. Ole erityisen tarkkana kulmissa sekä kankaan ja puun saumoissa – ne ovat luteille tyypillisiä piilopaikkoja.
  • Yöpöytä, verhon saumat ja laskokset.

Jos löydät merkkejä luteista tai muista tuholaisista, ota yhteyttä. 

Mikäli et ole aivan varma tuholaisongelmasta, me neuvomme mielellämme ja teemme edullisia tarkastuskäyntejä. Jos löydämme luteita, sokerimuurahaisia tai vaikkapa turkiskuoriaisia, voimme torjua ne lyhyellä varoitusajalla.

Luteen puremat näkyvät ihmisillä eri tavoin, eivätkä kaikki ihmiset edes saa puremista oireita. Monesti puremakohdat kutisevat ja voivat muistuttaa hyttysen pistoa – niitä esiintyy usein rykelmissä, mutta ei aina. Arviolta noin puolet ihmisistä eivät saa oireita luteiden puremista.

Meiltä löytyy luteille myös liima-ansoja, joissa on houkutinainetta.  Ansat houkuttelevat piilossa olevia luteita liimapinnalle ja näin ollen ludeongelma on helpommin todettavissa.

Tuholaistorjunta on haastavaa ja se kannattaa jättää ammattilaisille. Ongelmaan tai huoleen kannattaa myös reagoida nopeasti, ettei mahdollinen tuholaisongelma pääse leviämään. Teron Tuholaistorjunta hoitaa ludeongelmanne kokemuksen tuomalla ammattitaidolla.